Om de wereld in 50 concerten

Heddy Honigmann Lange documentaire - 2014 - 94 min.
Alle leeftijden

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Op reis met het jubilerende Concertgebouw Orkest gaat Heddy Honigmann op zoek naar de kracht van muziek; hoe die mensen bezielt, emoties losmaakt en helpt de pijn van het leven te doorstaan.

In 2013 vierde het Koninklijk Concertgebouw Orkest het 125-jarig bestaan met 50 concerten verspreid over zes continenten. Heddy Honigmann reisde mee naar Buenos Aires, Soweto en Sint Petersburg. Overal verovert het orkest de harten van de mensen. Muzikanten en luisteraars getuigen van de kracht van muziek, die emoties kan losmaken en soms helpt de pijn van het leven te doorstaan. Van een taxichauffeur die in zijn auto Haydn opzet, via de kinderen van Soweto naar de geschiedenis van een oude Russische liefhebber van Mahler.

Credits

Scenario Heddy Honigmann
Producent(en) Kees Ryninks
Carmen Cobos
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Marijke Huijbregts
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland