Ochtendzwemmers

Nicole van Kilsdonk Televisiedrama - 2000 - 92 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tragikomisch televisiedrama met veel zang is een lange flashback waarin een winkelmeisje tijdens een politieverhoor haar vermeende criminele achtergrond uit de doeken doet.

Tragikomisch televisiedrama met veel zang is een lange flashback waarin Loes, een winkelmeisje bij een drogisterij, tijdens een politieverhoor haar vermeende criminele achtergrond uit de doeken doet. Elke ochtend trekt ze baantjes in het zwembad en komt ze dezelfde mensen tegen: de ochtendzwemmers. Chris de vis, die zwemt omdat hij niets anders kan, de Surinamer Ampie Sylvester, die terugverlangt naar zijn geboorteland, en Tanja, een collegaatje van Loes, die gaat trouwen met Herman. Loes wil graag ergens bijhoren en raakt ongewenst verstrikt in de illegale familiepraktijken van Ampie. Van de bakkersjongen Bing krijgt ze vlinders in haar buik en samen met hem doet ze een ontdekking in de kelder van haar oversekste baas. Met de hobby van Loes' werkgever denkt Bing het geluk te hebben gevonden.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Production Design
Rikke Jelier
Alfred Schaaf
Montage
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland