O amor natural

Heddy Honigmann Lange documentaire - 1996 - 76 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Documentaire Heddy Honigmann

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire waarin hoogbejaarde Brazilianen herinneringen aan hun eigen sexuele avonturen ophalen aan de hand van de erotische poëzie van de Braziliaanse dichter Carlos Drummond de Andrade.

Voor O amor natural liet filmmaakster Heddy Honigmann zich inspireren door de erotische poëzie van de Braziliaanse dichter Carlos Drummond de Andrade (1902-1987). Al tijdens zijn leven werd Drummond beschouwd als een van de belangrijkste Latijns-Amerikaanse dichters van deze eeuw, toch zou het tot na zijn dood duren voordat O amor natural werd gepubliceerd. Aanvankelijk omdat de dichter dacht dat de gedichten zouden shockeren, later omdat hij van mening was dat ze slechts zouden worden beschouwd als pornografie. Enkele hoogbejaarde Brazilianen lezen in Honigmann's film fragmenten van Drummond's verzen voor. Met grote tederheid reageren ze op Drummond's openhartige beschrijvingen en halen herinneringen op aan hun eigen seksuele avonturen.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
José Guerra
Montage
Marc Nolens
Set geluid
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland