Nummer vier

Guido van der Werve Korte film - 2006 - 12 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Experimentele, van schoonheid en weemoed doordrenkte korte film van Guido van der Werve. In dit vervolg op Nummer twee en Nummer drie speelt Van der Werve zelf piano.

Nummer vier is het vervolg op de experimentele Nummer twee en Nummer drie, waarin Guido van der Werve in abstracte verhalen performance, tekst, muziek en filmische beelden verenigt. Van der Werve speelt in deze film op een vlot in een Fins meer een pianostuk van Chopin. In een volgende scène speelt een heel orkest in een boot een deel uit Mozarts Requiem. De van schoonheid en weemoed doordrenkte film kent een verrassend eind.

Credits

Productiebedrijf
Roofvogel
Camera
Ben Geraerts
Production Design
Montage
Set geluid
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland