Nummer negen (The Day I Didn't Turn with the World)

Guido van der Werve Korte film - 2008 - 9 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Onnavolgbare verbeelding van de eenling mens, weergegeven in time lapse-fotografie. Op het door god en alleman verlaten punt van de geografische Noordpool houdt de filmmaker een etmaal lang de zon in de rug.

Over de eenling mens die zich één dag aan de wereld wil onttrekken, weergegeven in time lapse-fotografie. Guido van der Werve trotseerde zon, kou en wind door een etmaal lang precies op het punt van de geografische Noordpool de zon in de rug te houden en zo letterlijk een dag niet met de aarde mee te draaien. De kunstenaar verwerkte zijn ervaring ook in de soundtrack The day that I didn't turn with the world, door hemzelf gecomponeerd en uitgevoerd.

Credits

Producent(en) Guido van der Werve
Productiebedrijf Roofvogel
Camera
Ben Geraerts
Distributie
Productieland(en)
Nederland