Nummer acht (Everything Is Going to Be Alright)

Guido van der Werve Korte film - 2008 - 10 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Film Guido van der Werve

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Kunstenaar Guido van der Werve wandelt kalm voor een ijsbreker uit die door het ijs van de Finse Golf van Bothnia ploegt - en verbeeldt zo de breekbare mens.

Verbeelding van de breekbare mens die moedig voortloopt op deze aardbol. Midden in beeld vaart een ijsbreker de statische camera tegemoet. Het schip doorploegt de uitgestrekte, bevroren vlakte van de Finse Golf van Bothnia. Een man loopt in hetzelfde kalme tempo vóór het schip uit. Langzaam komen ze dichterbij. De man loopt net ver genoeg voor het schip uit om niet tussen het brekende ijs verpletterd te worden. Het ijs en de wind zijn duidelijk hoorbaar.

Credits

Productiebedrijf
Roofvogel
Camera
Ben Geraerts
Distributie
Productieland(en)
Nederland