Nu.

Jan-Willem van Ewijk Speelfilm - 2006 - 80 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Teder speelfilmdebuut over een man die zijn vriendin niet kan vergeten. Steeds meer beheerst ze zijn leven. Met zijn beste vriend gaat hij haar bezoeken: voor het eerst sinds het ongeluk

Teder speelfilmdebuut met zorgvuldig gekozen camerastandpunten en aandacht voor detail. Rose en Jaap, twee geliefden die van elkaar gescheiden zijn (waarom wordt later duidelijk), spreken elkaar toe in intieme voice-overs. Hij in het Nederlands, zij in het Frans, de taal van haar geboorteland. Het gemis valt hen zwaar, Jaap wordt er zo onder bedolven dat hij nauwelijks functioneert. Af en toe ziet hij haar in een visioen of voelt haar troostende armen om zich heen. Hij probeert uit het leven te stappen, maar wordt gered door zijn beste vriend JP. Deze womanizer tegen wil en dank neemt hem mee naar Frankrijk, om Rose te bezoeken. Onderweg wordt, mede door de korte zinnetjes die Jaap en Rose uitwisselen, het verleden beetje bij beetje ontsluierd. JP, vertolkt door regisseur, scenarist en producent Jan-Willem van Ewijk, heeft hierin een kwalijke rol gespeeld.

Credits

Productiebedrijf
Propellor Film
Uitvoerend producent(en)
Gosia Grubba
Amy Ghebremeskel
Camera
Marco van Zelst
Gregg Telussa
Duko Stolwijk
Montage
Sound Design
Set geluid
Marco van Zelst
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland