'Nu verandert er langzaam iets'

mint film office Lange documentaire - 2018 - 107 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Uitgesproken film over onze hedendaagse zoektocht naar betekenis, persoonlijke groei en prestaties. Waar komt die hang naar zelfverbetering vandaan? Zijn we ooit goed genoeg?

Deze visuele verbeelding van de hedendaagse coaching- en trainingscultuur onderzoekt in vaste, wijde camerastandpunten verschillende vormen van zelfontplooiing en cursussen voor innerlijke groei en prestatieverbetering. Zonder hoofdpersonen, interviews of voice-overs observeert de film onder andere therapiesessies met dieren, een les in geluk voor basisschoolkinderen en een vlogger die haar gestreste volgers probeert te kalmeren met zachte, ontspannende geluiden. Het is aan de kijker om te beslissen of dit alles symbool staat voor iets groters.

Credits

Regie mint film office
Productiebedrijf mint film office
Research
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland