Nu of Nooit! - KI

Meikeminne Clinckspoor Korte film - 2015 - 22 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Jeugddrama over Yuki die de dood van haar oudere zus maar niet wil accepteren. In een avontuurlijke droom zijn ze weer samen en zwerven ze door een zonovergoten bos. Helpt dit Yuki alleen verder te gaan?

Yuki kan niet accepteren dat haar oudere zus is overleden, tot wanhoop van haar ouders. In een avontuurlijke droom zwerft ze met haar zus door een zonovergoten bos. Ze spelen, lachen, spreken hun eigen geheimtaal en verstoppen zich voor de samoeraistrijders die Yuki eerder die dag nog op de televisie heeft gezien. Het is tijd om alleen verder te gaan, fluistert een stem steeds: vertrouw op je ki. Kan Yuki haar zus, bij wie ze zich zo vertrouwd en veilig voelt, nu wel loslaten? De natuur, met name 'hun boom', speelt een troostende rol.

Credits

Scenario Floor Paul
Producent(en) Marc Bary
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Mireille Rooijendijk
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland