Notes from Aleppo

Issa Touma - 2018 - 8 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Multimediaal storytelling-platform verzamelt de persoonlijke verhalen en getuigenissen van de inwoners van het door oorlog geteisterde Aleppo, die de draad weer proberen op te pakken.

In korte verhalen laat fotograaf Issa Touma met Notes from Aleppo de moeizame strijd zien van de inwoners van Aleppo in hun poging het dagelijkse leven weer op te pakken en de schade van de oorlog te herstellen. Het is een interactief multimedia storytelling platform, waarbij de bezoeker wordt meegenomen op een (her)ontdekkingsreis door Aleppo. Financiële middelen van buitenlandse mogendheden zijn door de internationale verdeeldheid niet beschikbaar, en die van de regering zijn na zeven jaar conflict zo goed als uitgeput. De persoonlijke verhalen die Touma vastlegt, tonen dat de wederopbouw in handen is van de burger. 
 
Notes from Aleppo is genomineerd voor de Interactive of the Year van de World Press Photo editie 2019. Daarbij was het project onderdeel van de pop-up exhibition Shellshock, in Eye Filmmuseum. 

Credits

Regie Issa Touma
Scenario Lys Romero
Thomas Vroege
Tan Tunali
Producent(en) Bas Vroege
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Lys Romero
Research
Lys Romero
Tan Tunali
Camera
Production Design
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Distributie
Still fotografie
Conceptontwikkeling
Grafische vormgeving
Interface en interaction design
Slices
Technische realisatie
Webontwikkeling
Slices
Website
Productieland(en)
Nederland, Syrië