Nostalgia? A Tango Road Movie

Wouter Hasebos Lange documentaire - 2002 - 55 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Sinds zijn optreden tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima is de ster van bandoneónspeler Carel Kraayenhof rijzende. In deze muzikale roadmovie gaat hij op zoek naar de essentie van de tango.

Sinds zijn optreden op het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima is de ster van bandoneónspeler Carel Kraayenhof rijzende. Het was de kroon op de carrière van Kraayenhof, die al vijftien jaar de Latijns-Amerikaanse tango vertolkt. Ter gelegenheid van de tiende sterfdag van tangolegende Astor Piazzolla reist Kraayenhof in juli 2002 samen met zijn Sexteto Canyengue naar Argentinië, waar zijn succes ook niet onopgemerkt is gebleven. Regisseur Wouter Hasebos volgt hem naar een bankroet land, dat ogenschijnlijk weinig reden heeft tot feesten. Maar niets zal de Argentijnen ervan weerhouden de tango te beleven. Als in een muzikale roadmovie gaat Kraayenhof op zoek naar de essentie van de tango, die samenhangt met nostalgie, heimwee en ontheemd zijn. Hij treedt op, ontmoet Argentijnse topmusici en bezoekt een school waarvoor hij in Nederland geld inzamelde.

Credits

Producent(en) Piet Hurkmans
Jan-Douwe Kroeske
Productiebedrijf
Double 2 B.V.
Camera
Robbert Jan van der Does
Walter Juijn
Montage
Robbert Jan van der Does
Set geluid
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland