Nosmo King - Marijke

Gerrard Verhage Televisiedrama - 1995 - 25 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Aflevering uit televisiereeks bestaande uit zeven portretten van mensen met een verschillende culturele achtergrond. Een ruimdenkende directrice van een basisschool krijgt klappen van vijf Creoolse meisjes. Door de gebeurtenis raakt ze in de war.

Aflevering uit eigentijdse televisiereeks bestaande uit zeven portretten van mensen met een verschillende culturele achtergrond. De zeven personages, die met elkaar gemeen hebben dat ze in dezelfde Amsterdamse volksbuurt wonen, komen in de serie op uiteenlopende manieren in aanraking met de hedendaagse problematiek van onze multiculturele samenleving. Marijke vertelt de geschiedenis van een directrice van een basisschool die in een tram van vijf Creoolse meisjes klappen krijgt. De directrice werkt al jaren met veel enthousiasme en inzet met kinderen van de meest verschillende nationaliteiten. Door de schokkende gebeurtenissen in de tram raakt ze ernstig in de war.

Credits

Scenario Dick van den Heuvel
Ger Beukenkamp
Producent(en) Paul Voorthuysen
Productiebedrijf
Camera
Joost van Starrenburg
Production Design
Montage
Sytse Kramer
Set geluid
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland