Normaal zijn wij anders

Susanne Engels Lange documentaire - 2006 - 67 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Po√ętische documentaire over mensen met een verstandelijke handicap toont hun herkenbare, maar ook verrassende gevoelsleven. Een wereld waarin dromen en verlangens centraal staan.

Hun dagelijkse routine is even gewoon als bij anderen: de was doen, bellen, scheren, geld opnemen, stofzuigen, muziek draaien. Dionne, Fran, Bertus en Maurits zijn acteur en hebben een verstandelijke handicap. Normaal zijn we anders toont hun herkenbare, maar ook verrassende gevoelsleven: een wereld waarin de grenzen tussen spel en werkelijkheid vervagen en waarin dromen en verlangens centraal staan. De dromen en verlangens zijn evenwel niet allemaal te realiseren. Leren lezen en schrijven, een keer met het openbaar vervoer, verliefd worden/trouwen en kinderen krijgen, cameraman worden. Wat voor de een haalbaar is, is voor een ander ondenkbaar. Het bestaan van mensen met een verstandelijke handicap wordt op een po√ętische en warme manier verbeeld. Het plan voor deze documentaire is ontwikkeld in de IDFA documentaireworkshop 2006.

Credits

Scenario Susanne Engels
Producent(en) Joost Seelen
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland