Nog even langs de fotograaf

Rudi Boon Korte documentaire - 2015 - 58 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Verhalende documentaire over een bijzondere fotoserie uit de nalatenschap van fotografe Anna Maria Wolff-Koller. Zij portretteerde in het Amsterdam-Zuid van 1943 haar Joodse buurtgenoten.

Documentaire over een bijzondere fotoserie die werd aangetroffen in de nalatenschap van fotografe Anna Maria (Annemie) Wolff-Koller. Annemie portretteerde in het Amsterdam-Zuid van 1943, het jaar voor de grote razzia’s, haar Joodse buurtgenoten. De meesten zouden de oorlog niet overleven. Samen met overlevenden en nabestaanden wordt teruggeblikt op de beelden die getuigen van angst en hoop, maar ook van vertrouwen in de vrouw achter de camera, die haar eigen beschadigde leven in dienst stelde van de vervolgden.

Credits

Regie Rudi Boon
Scenario Rudi Boon
Producent(en) Niek Koppen
Jan de Ruiter
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Research
Simon B. Kool
Monica Kaltenschnee
An Huitzing
Tamara Becker
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland