Nieuwe tieten

Sacha polak Lange documentaire - 2013 - 68 min.
Vanaf 9 jaar
Angst
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Filmmaker Sacha Polak is drager van het erfelijke BRCA1-gen dat de kans op het krijgen van borstkanker sterk verhoogt. Moet ze haar borsten laten verwijderen? Verslag van een indringende worsteling.

Filmmaker Sacha Polak is drager van het erfelijke BRCA1-gen dat de kans op het krijgen van borstkanker sterk verhoogt. Zij staat nu voor een uiterst moeilijk dilemma: wel of niet afscheid nemen van haar borsten? De film vormt het verslag van haar indringende worsteling. Wat zijn haar mogelijkheden? Wat zijn de ervaringen van andere jonge vrouwen? Wat betekenen borsten voor hen? Wat doet een mens om te overleven? En wat betekent het voor Sacha en haar naaste familie?

Credits

Producent(en) Marleen Slot
Productiebedrijf Viking Film
Coproducent(en)
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland