Nieuwe natuur

Tijs Tinbergen Korte documentaire - 1996 - 41 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Film over de metamorfose van een Nederlands rivierlandschap geeft een impressie van de veranderingen in de Millingerwaard, een uitgestrekt gebied langs de oevers van de Waal.

Natuurfilm over de metamorfose van een Nederlands rivierlandschap. Nieuwe natuur geeft een impressie van de veranderingen in de Millingerwaard, een uitgestrekt gebied langs de oevers van de Waal, waar onder toeziend oog van beheerder Johan Bekhuis landbouwgrond wordt prijsgegeven ten gunste van de natuur. De documentaire toont hoe de winning van klei de ontwikkeling van nieuwe natuur in de hand werkt, hoe een maïsakker binnen één jaar verandert in een bloemenzee en hoe hoog water met donderend geraas de uiterwaarden overrompelt, het landschap vormt en nieuwe kansen creëert voor plant, dier én mens.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Montage
Mixage
Joop Pieete
Set geluid
Erik Langhout
Adjan van Sleeuwen
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland