Nieuwe helden

Dirk Jan Roeleven Lange documentaire - 2014 - 88 min.
Alle leeftijden
Grof taalgebruik

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Kan de Tour de France nog worden gewonnen zonder dopinggebruik? In deze documentaire vol openhartige gesprekken en actieopnames en route gaat de Nederlandse wielerploeg Argos-Shimano die uitdaging aan.

Is het nog mogelijk de Tour de France te winnen zonder dopinggebruik? Een Nederlandse wielerploeg gaat die uitdaging aan tijdens de 100ste editie van de wereldberoemde race. Het team van Argos-Shimano wordt in cinema vérité-stijl gevolgd tijdens hun revanche jegens de oude garde die door jarenlang dopinggebruik de wielersport verziekte. Haalt deze nieuwe lichting gezamenlijk de eindstreep in Parijs? De makers filmen alle openhartige gesprekken tussen de etappes, alsook de beslissende sprints waarbij bloed, zweet en tranen rijkelijk vloeien.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Research
Misha Wessel
Nando Boers
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland