(N)iemand

Patrice Toye Speelfilm - 2008 - 96 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De veertigjarige Tomas heeft een goed leven maar droomt al een paar jaar van een ander bestaan. In het geheim fantaseert hij dat hij spoorloos verdwijnt. Op een dag voegt hij de daad bij het woord.

De veertigjarige Tomas heeft een mooie en liefhebbende vrouw, een baan en een mooi huis in een rustige buurt. Kortom, een goed leven. Hij droomt echter al een paar jaar van een ander bestaan. In het geheim fantaseert hij dat hij spoorloos verdwijnt. Op een dag voegt hij de daad bij het woord. Hij ensceneert zijn eigen dood en verdwijnt naar een tropisch eiland. Werkelijkheid en verbeelding wisselen elkaar af bij de midlife crisis.

Credits

Scenario Patrice Toye
Bjorn Olaf Johannessen
Producent(en) Vincent Tavier
Philippe Kauffmann
Guillaume Malandrin
Productiebedrijf
Circe Films
La Parti Productions
Tarantula
Savage Film
Coproducent(en)
Stienette Bosklopper
Christian Frederik Martin
Bart Van Langendonck
Eddy Géradon-Luyckx
Camera
Production Design
Montage
Set geluid
Visual Effects
Olivier de Laveleye
Muziek
Cast
Productieland(en)
België