New Orleans in de polder

Rudi Boon Lange documentaire - 2006 - 51 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De eenmansoorlog van landschapsarchitect Adriaan Geuze tegen vreemde planologische beslissingen, wethouders en projectontwikkelaars.

Landschapsarchitect Adriaan Geuze ziet met lede ogen dat het Groene Hart wordt opgegeven; het dreigt te bezwijken onder ambities van wethouders en projectontwikkelaars. Geuze onderzoekt de geschiedenis van de ruimtelijke ordening van Nederland en hij vraagt zich bijvoorbeeld af waarom we, terwijl delegaties uit New Orleans onze waterwerken komen bewonderen, zelf een tweede Zoetermeer bouwen op de Zuidplaspolder, het diepste punt van Europa.

Credits

Regie Rudi Boon
Producent(en) Madeleine Somer
Karin Spiegel
Montage
Jeroen van den Berk
Set geluid
Mike van der Sluys
Bouwe Mulder
Benny Jansen
Omroep
Productieland(en)
Nederland