Nerd_Funk: Phase 1

Ali Eslami, Mamali Shafahi - 2019 - 15 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Interactive

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Op Instagram cureert het virtuele personage Nerd_Funk een greep uit de hedendaagse internetcultuur. Dat levert stof op voor een reeks VR-ervaringen.

Digitale cultuur is alom aanwezig en veranderde ons leven fundamenteel. Kunstenaars Ali Eslami en Mamali Shafahi onderzoeken deze middels Nerd_Funk: een door hen in het leven geroepen virtuele identiteit. Nerd_Funk is op Instagram te volgen en geeft daar een gecureerd inkijkje in de hedendaagse digitale cultuur, opgebouwd uit verhalen van andere gebruikers in Nerd_Funks Instagram Stories-feed. Dit gegeven vormt de basis voor een reeks virtual reality-ervaringen die je een scherpere blik geven op de hedendaagse toestand van de wereld van social media. Een caleidoscopisch portret van deze tijd, dat een alternatief perspectief kan bieden op de realiteit van onszelf en onze wereld(en).

De NFF Interactive Expo is van 25 september t/m 2 oktober te beleven in Bibliotheek Neude. Een aantal werken zijn gratis te zien, voor de VR-installaties reserveer je voor €2,50 een tijdslot. Klik hier om voor dit werk een ticket voor een tijdslot te bestellen.

Credits

Regie Ali Eslami
Mamali Shafahi
Producent(en) Ali Eslami
Productiebedrijf ALLLESSS
Sound Design
Shahin Entezami
Visual Effects
Guillaume Roux
Muziek
Shahin Entezami
Animatie
Fish Flight Entertainment
Interface en interaction design
Ali Eslami
Productieland(en)
Nederland