Nao 't Zuuje

Rob Hodselmans Lange documentaire - 2018 - 75 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Prins Carnaval worden: de ambitie van menig rechtgeaarde Limburger. Tien ‘vastelaovendvierders’ vertellen in deze documentaire waarom carnaval zo belangrijk is in het zuiden des lands en in Venlo in het bijzonder. Alaaf!

Aan de vooravond van carnaval, in het Nederlandse zuiden ook wel ‘vastelaovend’ genoemd, wordt Lex Uiting eindelijk Prins Carnaval in Venlo. De titel is een grote eer, zo weet iedere Limburger. Prins Lex Uiting is de centrale figuur in deze kleurrijke documentaire over tien ‘vastelaovendvierders’. Hun persoonlijke verhalen tonen de impact en het belang van een eeuwenoude traditie. Voor hossers en feestneuzen van divers pluimage is het een uitlaatklep én een moment van zelfreflectie tegen een decor van feest, melancholie en onvervalste emotie.

Credits

Productiebedrijf Pupkin
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Research
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland