Nada's revolutie

Claudia Lisboa Korte documentaire - 2015 - 60 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Intiem portret van de Egyptische Nada die sinds de val van Mubarak vecht voor vrijheid en onafhankelijkheid in een maatschappij die gevangen lijkt tussen oude structuren en modernisering.

Tijdens de Egyptische revolutie besloot Nada Ahmed dat de tijd eindelijk rijp was voor haar oudste droom: kindertheater maken. Precies vier jaar na de val van Mubarak toont de documentaire een intiem portret van een jonge vrouw die vecht voor vrijheid en onafhankelijkheid in een maatschappij die gevangen lijkt tussen oude structuren en modernisering. Temidden van de politieke onrust die het land nu al jaren in z'n greep houdt, probeert Nada zich met moeite als theatermaker te profileren. Tegelijk moet ze in haar persoonlijke leven knokken om trouw te blijven aan haar idealen.

Credits

Scenario Claudia Lisboa
Producent(en) Frank van den Engel
Productiebedrijf
Zeppers Film & TV
Laika Film & Television
Coproducent(en)
Andreas Rocksén
Uitvoerend producent(en)
Research
Nisrine Mbarki
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland, Zweden