Nachtrit

Dana Nechushtan Speelfilm - 2006 - 98 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Acteur Frank Lammers

Beste Mannelijke Bijrol Fedja van Huêt

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Speelfilm Wilant BoekelmanJan van der Zanden

Beste Vrouwelijke Bijrol Peggy Jane de Schepper

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wanneer een jonge taxichauffeur zichzelf in de schulden steekt, raakt hij verstrikt in een crimineel netwerk en verliest hij alles wat hem lief is. Hij wil wraak.

Als Dennis van der Horst de kans krijgt om een eigen taxinummer te bemachtigen grijpt hij die met beide handen aan. Hij sluit een lening af onder toeziend oog van de directeur van MOTAX: Ome Jan Bremer. Dennis kan nu een nieuwe wagen kopen en hij behoort tot de inner circle van Ome Jan. Al snel ontdekt Dennis waarom hij zo gemakkelijk een vergunning kon bemachtigen. De wetgeving blijkt veranderd: er wordt concurrentie toegelaten op de taximarkt. Dennis' vergunning is in één klap waardeloos geworden. Als hij verhaal haalt bij Ome Jan, omdat deze hem een waardeloze vergunning heeft aangesmeerd, laat hij zich ompraten: samen met honderden chauffeurs die in dezelfde penibele situatie verkeren, geeft hij gehoor aan de oproep van MOTAX om de concurrerende centrale DNC van de straat te vegen. Het is oorlog in de straten van Amsterdam.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Jeroen Philips
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland