Nachtlicht

Emmanuel Adjei, Marleen Özgür Korte film - 2013 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tekstloze film over het wereldberoemde meisje van De Nachtwacht, dat bij het vallen van de avondschemer uit het schilderij stapt. Het magische nachtlicht leidt haar langs andere tot leven gekomen meesterwerken.

Wanneer de avondschemer valt in het museum, ontwaakt het wereldberoemde meisje van Rembrandts De Nachtwacht. Ze stapt uit het schilderij, de donkere ruimtes in. Via de lege gangen gaat ze naar de tuinen. Het nachtlicht leidt het nieuwsgierige meisje langs andere iconische kunstwerken die ook tot leven zijn gekomen. Van Vermeers Meisje met de parel tot De aardappeleters van Van Gogh. Een tekstloze film vol magie en meesterwerken.

Credits

Producent(en) Mirelva Berghout
Sarah Birgitte Berckenkamp
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Anne van Kuyk
Uitvoerend producent(en)
Layla Meijman
Anne van Kuyk
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Tom Geraedts
Stephan van den Brink
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland