My Life on Planet B

Iván López Núñez Speelfilm - 2012 - 76 min.
Vanaf 12 jaar
Angst
Geweld
Grof taalgebruik

Andere prijzen

MovieSquad Award Iván López Núñez

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Coming-of-age film over tieners Neky en Eppo die hun mening geven over B-films op hun videoblog. Maar Neky’s leven verandert dermate snel en drastisch dat hij opeens geen enthousiasme meer kan opbrengen voor slechte films.

Neky en Eppo zijn beste vrienden. De tieners brengen hun tijd het liefste door met het kijken naar B-films en geven hun mening erover op hun videoblog Eppo's en Neky’s Cultcorner. Maar het leven van een puber is niet makkelijk. Neky’s moeder ligt elke dag depressief op de bank, z’n zus zit hem altijd op zijn nek en zijn vader heeft net een nieuwe Thaise vriendin. Zijn gezette vriend Eppo werkt als een magneet voor alle treiteraars van de school. Neky's leven verandert drastisch wanneer hij mysterieuze flessenpost ontvangt en gothic-punkers in de buurt arriveren. Neky verft opeens z’n haren zwart en durft een eerste stap te zetten in het honk van de coole punkers. Ondertussen ontwikkelt Eppo een obsessieve fascinatie voor een nieuwe B-film maar kan Neky tijd noch zin vinden om het enthousiasme van zijn oude vriend te delen.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Menno Boerema
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland