Mr. Hu en de tempel

Yan Ting Yuen Korte documentaire - 2015 - 53 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Het plan om een Chinese boeddhistische tempel te openen in Nederland begint voortvarend. Maar het project draait uit op een lange zoektocht naar wat het betekent om een echte boeddhist te zijn.

De belangrijke Chinese boeddhistische kloosterorde Putuo Shan gaat voor het eerst een tempel buiten China openen: in Utrecht. De zachtaardige en gedreven zakenman Hu, geestelijk vader van het project, krijgt de zegen van de abt van Putuo. Hij gaat voortvarend van start door een half miljoen euro bij elkaar te brengen voor de bouw en Chinese monniken uit te nodigen om advies te geven. Het plan lijkt zich voorspoedig te ontvouwen. Maar het blijkt het begin van een lange zoektocht naar wat het betekent om een echte boeddhist te zijn.

Credits

Scenario Yan Ting Yuen
Producent(en) Jia Zhao
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Arjen Oosterbaan
Research
Xiaoyan Li
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland