Moonlight

Paula van der Oest Speelfilm - 2002 - 87 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Angst

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Laurien Van den Broeck

Beste Regie Paula van der Oest

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Surrealistische thriller waarin een tienermeisje verliefd wordt op een jonge bolletjesslikker die ze gewond in haar schuur aantreft. Wanneer de grond onder hun voeten te heet wordt, vluchten ze samen.

Engels gesproken thriller snijdt een actueel thema aan. Hoofdpersonage is Claire (Laurien van den Broeck), een tiener die in een chique buitenwijk vlakbij een vliegveld woont. Haar moeder is concertpianiste, haar vader psychiater. Met beiden heeft ze een vrijwel emotieloze band. Op een dag vindt ze in de schuur een bebloede jongen van haar leeftijd. Hij is een jonge bolletjesslikker uit Afghanistan, neergeschoten na bewezen diensten, gebruikt als menselijk verpakkingsmateriaal. Claire besluit de jongen voor zichzelf te houden en verzorgt hem. Langzaam herstelt hij en ze worden verliefd. Als de grond onder hun voeten hen te heet wordt besluiten ze te vluchten. Opgejaagd door boeven leven ze hun leven in sneltreinvaart. Met Moonlight wil Van der Oest een statement maken over de huidige maatschappij. De manier waarop mensen met elkaar omgaan en de wijze waarop het kapitalistische systeem mensen behandelt die zogenaamd geen belang of waarde hebben.

Credits

Scenario Carel Donck
Producent(en) Emjay Rechsteiner
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Jimmy de Brabant
Michael L Cowan
Jason Piette
Michael Knobloch
Uitvoerend producent(en)
San Fu Maltha
Dirk Jan Weijers
Alex Marshall
Camera
Production Design
Montage
Mixage
Piotr van Dijk
Jeremy Price
Set geluid
Piotr van Dijk
Alain Goniva
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland