Mookie

Neske Beks Korte documentaire - 2012 - 19 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Jeugddocumentaire over de negenjarige Mookie die leeft met een chronische bloedziekte, maar zich nooit als een ziek jongetje gedraagt. Hij wil later geheim agent worden - en in zijn fantasie is hij dat al.

Mookie is een jongetje van negen jaar dat zichzelf de hele dag in de rol van geheim agent droomt en later ook niets liever wil worden dan dat. Wat hem helaas dwarszit, is zijn bloedziekte sikkelcelanemie, waardoor hij vaak moe is en pijn heeft. Mookie gedraagt zich nooit als een ziek jongetje: hij is blij en geliefd, rapt, danst, kickbokst en voetbalt - althans, als er niet op boeven gejaagd moet worden natuurlijk. Een jeugddocumentaire over verbeeldings- en veerkracht.

Credits

Regie Neske Beks
Scenario Neske Beks
Producent(en) Joost Seelen
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland