Monte Carlo

Norbert ter Hall Speelfilm - 2001 - 85 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een oude rijke dame neemt een jonge, trotse zwarte en uit de 'arbeidersklasse' afkomstige chauffeur aan voor een rit naar Monte Carlo.

De oude rijke dame mevrouw Tuyl van Serooskerken neemt de jonge, trotse, zwarte en uit de 'arbeidersklasse' afkomstige Danny Schat aan als haar chauffeur voor een rit naar Monte Carlo. De 21-jarige jongen wordt goed betaald, maar weegt dat wel op tegen de reeks van vooroordelen die hij tijdens de reis moet incasseren? Aanvankelijk houdt mevrouw Serooskerken de touwtjes strak in handen, maar beetje bij beetje neemt Danny de leiding over en aan het eind van de reis is er tussen de twee tegenpolen een hechte band ontstaan. Norbert ter Halls speelfilmdebuut Monte Carlo maakt deel uit van een reeks films die is geproduceerd in het kader van het project No More Heroes, een initiatief dat jonge getalenteerde schrijvers en filmmakers de kans geeft een speelfilm te realiseren.

Credits

Producent(en) Ellen Langeveld-Pijpe
John Langeveld
Productiebedrijf
Yellow Fish Features
Motel Films
Coproducent(en)
Camera
Production Design
Joke Geuze
Montage
Sytse Kramer
Mixage
Hans Ravestein
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland