Monsieur Hawarden

Harry Kümel Speelfilm - 1969 - 107 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Verfilming van het gelijknamige, op ware gebeurtenissen gebaseerde, boek van Filip de Pillecyn uit 1935. Over een als man verklede aristocrate op de vlucht voor de politie.

Verfilming van het gelijknamige, op ware gebeurtenissen gebaseerde, boek van Filip de Pillecyn uit 1935. Jan Blokker schreef het scenario voor deze derde en meest ambitieuze kostuumfilm van producent Rob du Mée. De titelrol wordt vertolkt door Ellen Vogel. Vogel speelt een als man verklede vrouw die in de negentiende eeuw in de Belgische Ardennen neerstrijkt. Haar teruggetrokken leven roept bij de dorpsbewoners veel vraagtekens en spanningen op, maar niemand vermoedt dat de aristocraat op de vlucht is voor de politie.

Credits

Scenario Jan Blokker sr.
Producent(en) Rob du Mée
André Thomas
Productiebedrijf
Parkfilm
Sofidoc
Camera
Eddy van der Enden
Montage
Set geluid
Lucien Velu
Muziek
Cast