Molotov man

Joris Weerts Korte film - 2016 - 26 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Het fictieve karakter Bert de Ruiter is geïnspireerd op de 'Molotov Man' die in 2012 in het nieuws kwam toen hij, doorgedraaid na jarenlang in angst voor zijn omgeving te hebben geleefd, ontplofte.

In dit korte drama is te zien hoe Bert de Ruiter langzaam doordraait en tot explosie komt. De Ruiter is geïnspireerd op de 'Molotov Man' die in 2012 in het nieuws kwam toen hij vanuit zijn woning molotovcocktails naar de politie gooide. Jarenlange angst voor zijn buren en het gevoel niet geholpen maar juist tegengewerkt te worden door gemeente en politie, drijven de Molotov Man tot een enorme uitbarsting.

Credits

Scenario Joris Weerts
Producent(en) Mayke van Rooijen
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Mayke van Rooijen
Camera
Henry Vrijsen
Production Design
Jawad Maakor
Montage
Erik Verhulst
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Kevin Marijnissen
Frank Ikink
Visual Effects
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland