Moeder ik wil bij de Revue

Rita Horst Televisiedrama - 2012 - 40 min.
Alle leeftijden

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Televisiedrama Noortje Herlaar

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Lichtvoetige, in de jaren vijftig spelende serie vol liedjes van Wim Sonneveld over de jonge kolenboer Bob - voor een dubbeltje geboren met het talent van een gouden tientje.

Lichtvoetige serie met liedjes van cabaretier Wim Sonneveld over het Nederland van de jaren vijftig. De welvaart begint voorzichtig terrein te winnen, maar die lijkt aan Bob, voorbestemd om net als zijn vader kolenboer te worden, voorbij te gaan. Alles verandert na een bezoek aan de revue in de grote stad. Zijn hart wordt gestolen door zowel het theater als winkeliersdochter Jeanne. Haar ouders hebben een zaak in moderne huishoudelijke apparaten en hopen dat zij die ooit overnemen. Waar zal Bob voor kiezen?

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Edwin Roodhart
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Warnier Posta
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland