Modern Monks

Julia Strijland Lange documentaire - 2014 - 88 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een druk en hectisch bestaan is best te combineren met een leven als zenmonnik, zo laat deze documentaire zien. De film volgt zeven moderne monniken die allen dezelfde Franse zenmeester volgen.

Portret van zeven moderne zenmonniken. Josy, Thierry, Fred & Paula, Christophe en Ton & Angie mediteren in een tempel in Zuid-Frankrijk onder leiding van hun zenmeester. De documentaire laat zien dat er anno 2014 geen blauwdruk bestaat voor monniken. De één is danser, de ander wetenschapper en een derde woont in een auto en verdient geld met muziek maken in de metro in Barcelona. Sommigen hebben een druk en hectisch bestaan dat niet lijkt te stroken met de rust en sereniteit van zen. De film werd op tv uitgezonden in drie delen.

Credits

Scenario Julia Strijland
Producent(en) Julia Strijland
Productiebedrijf
MoMo Productions
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Joyce Drosterij
Camera
Sanne van Rossum
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Max Vonk
Muziek
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland, Spanje, Frankrijk, Duitsland