Modern leven - Afl. 1 & 3

Pieter Verhoeff, Germaine Groenier Korte documentaire - 1979 - 93 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een zogenaamde familiedocumentaire in vijf delen. Een observerende camera volgt een jong gezin waarvan de man voortdurend in de ziektewet belandt.

Een zogenaamde familiedocumentaire in vijf delen. Een observerende camera volgt een jong gezin waarvan de man voortdurend in de ziektewet belandt. In de eerste aflevering is te zien hoe de 33-jarige havenarbeider John uit onvrede met zijn werk vage lichamelijke en psychische klachten heeft en in de ziektewet zit. Op aanraden van een bedrijfsarts gaat hij weer aan de slag, maar zijn motivatie ontbreekt. Dit heeft zijn weerslag op het gezin en vooral zijn vrouw Gerda. In het derde deel lopen de spanningen in het gezin zo hoog op dat John en Gerda besluiten als goede vrienden uit elkaar te gaan.

Credits

Camera Jochgem van Dijk
Marc Felperlaan
Cees Samsom
Montage Jacques Verheul
Louis Spoelstra
Mixage
Bruno Boersma
Omroep
Productieland(en)
Nederland