Mira

Fons Rademakers Speelfilm - 1971 - 100 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Strijd van Vlaams dorpje Waterhoek tussen behoudzucht en vooruitgang. De bewoners van het dorp verzetten zich tegen de komst van een brug over de Schelde. Mira leert hen dat vooruitgang niet tegen te houden is

Plattelandsdrama gebaseerd op Stijn Streuvels' roman De teleurgang van de Waterhoek. De conservatieve bewoners van het dorpje Waterhoek verzetten zich fel tegen de komst van een brug over de Schelde. Van het vrije, onbevooroordeelde meisje Mira (de eerste grote rol van Willeke van Ammelrooy) leren ze dat vooruitgang niet tegen te houden is. Mira's neef én minnaar (een rol van Jan Decleir) ondervindt dat zelfs aan den lijve.

Credits

Scenario Hugo Claus
Producent(en) Fons Rademakers
Jan van Raemdonck
Productiebedrijf
Kunst & Kino
Fons Rademakers Produkties B.V.
Camera
Eddy van der Enden
Production Design
Massimo Götz
Montage
Set geluid
Kees Linthorst
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland