Mind My Mind

Floor Adams Korte film - 2019 - 30 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wanneer je Asperger hebt en vertrouwt op sociale scripts, valt het niet mee om daarvan af te wijken. Helemaal niet als je geobsedeerd bent door Duitse duikbommenwerpers en gewoon een date wil. Een intrigerende animatiefilm.

Deze Engelstalige animatiefilm gaat over Chris, een man met het syndroom van Asperger. Samen met Hans, die in zijn hoofd leeft en zijn sociale scripts voorbereidt, probeert hij zijn obsessie met duikbommenwerpers te camoufleren. Wanneer zoöloog Gwen Chris uitnodigt om haar favoriete kameleon te ontmoeten, gaat hij snel verder met een flirt-script. Dan sterft de kameleon en wendt Gwen zich tot Chris voor ondersteuning. Deze luchtige film geeft inzicht in hoe een autistisch brein werkt – in elk geval dat van Chris.

Credits

Regie Floor Adams
Scenario Floor Adams
Producent(en) Willem Thijssen
Floor Adams
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Coproductiebedrijf
Fabrique Fantastique
Montage
Dennis Pasveer
Luuk Poels
Sound Design
Pieter Deweirdt
Geluidsnabewerking
Hans Tourné
Muziek
Peter Johan Nijland
Frank Boeijen
Cast
Simon Hodges
Cézanne Tegelberg
Adam Fields
Faye Bloomfield
Lesley Hughes
Elias Vervecken
Distributie
KLIK Distribution
Animatie
Nancy Bens
Juan de Graaf
Carl van Isacker
Elie Klimis
Peter Wassink
Tim Trenson
Productieland(en)
Nederland, België