Mimoun

Tallulah Hazekamp Schwab Korte film - 2013 - 26 min.
Vanaf 6 jaar
Geweld

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De twaalfjarige Mimoun uit de Haagse Schilderswijk dreigt te worden meegesleurd in de criminele wereld van zijn oudere broer als hij aan geld wil komen voor een Valentijnscadeau.

De twaalfjarige Mimoun groeit op in de Haagse Schilderswijk. Zijn alleenstaande moeder werkt hard om haar drie zoons te verzorgen, maar de opvoeding valt haar zwaar. Zo probeert ze met alle macht Mimoun weg te houden van zijn criminele oudere broer Ab. Wanneer Mimoun aan geld wil komen voor een bijzonder Valentijnscadeau voor klasgenootje Soraya, dreigt hij toch te worden meegesleurd in Abs wereld. Een spannende jeugdfilm over foute verlokkingen en echte verliefdheid.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Set geluid
Joost van Heerden
Cast
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland