MijnstreekComplex

Sergej Kreso Korte documentaire - 2015 - 51 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Muziek, tatoeages, graffiti. Wat hebben Zuid-Limburgse jongeren vijftig jaar na de sluiting van de kolenmijnen toch met dat mijnverleden waar hun ouders en grootouders amper over spraken?

Muziek, tatoeages, graffiti. In de mijnstreek zijn ze doordrenkt van het mijnverleden. Wat hebben Zuid-Limburgse jongeren toch met een geschiedenis die totaal is weggevaagd en waar amper over gesproken werd door hun ouders en grootouders? Portret van jonge mensen die vijftig jaar na de sluiting van de kolenmijnen nog trots zijn op een verleden dat ze eigenlijk niet kennen, maar dat toch grote invloed heeft op hun uiterlijk, leven en identiteit. Ieder op zijn eigen manier, zoeken zij naar wegen om de herinnering aan de mijnen levend te houden.

Credits

Scenario Sergej Kreso
Producent(en) Joost Seelen
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Jo Smeets
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland