Mijndert

Janneke Swinkels, Tim Frijsinger Korte film - 2016 - 5 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Animatie over de eerste werkdag van een tiener in de mijnen van Zuid-Limburg, waar het eeuwige duister en de keiharde werkgeluiden een symfonie aan nieuwe indrukken vormen.

Een nieuwe dag breekt aan in een rustig dorpje in Zuid-Limburg. Een ietwat schuchtere tiener maakt zich op voor zijn eerste dag in de mijn. In deze animatie volgen we zijn fietstocht naar zijn nieuwe werkplek, zijn eerste kennismaking met collega’s en de afdaling naar de mijngangen diep onder de grond. Daar vormen het eeuwige duister en de keiharde werkgeluiden een symfonie aan nieuwe indrukken.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Montage
Sound Design
Freek Philippi
Muziek
Distributie
Animatie
Productieland(en)
Nederland