Mijn moeder, de actrice Willeke van Ammelrooy

Denise Janzee Korte documentaire - 2008 - 48 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Denise Janzée filmde haar beroemde moeder, de actrice Willeke van Ammelrooy, om haar beter te leren kennen. Ze confronteert haar met emotionele gebeurtenissen in hun leven.

Denise Janzée filmde haar beroemde moeder, de actrice Willeke van Ammelrooy, om haar beter te leren kennen. In de gesprekken die ze voor de camera heeft, waar Janzée zelf ook in beeld is, spreekt ze haar moeder erop aan dat die haar emoties in het echt nooit heeft laten zien. 'Ik heb je één keer zien huilen', zegt Denise. Dat was bij de begrafenis van haar vader, die zelfmoord pleegde. De interviews worden ondersteund met toepasselijke fragmenten uit de vele films waarin Van Ammelrooy speelt. Zo is te zien hoe ze afscheid neemt van haar filmgeliefde, wanneer hij gearresteerd wordt. In haar blik is te zien dat ze klaar is met deze relatie, nu ze niets meer aan deze man heeft. Tegen haar dochter vertelt ze dat ze in het echt ook zo opportunisch is. Janzée volgde haar moeder ook op de set voor een Amerikaanse film en thuis in Frankrijk, waar ze samenleeft met Marco Bakker. Hoewel Van Ammelrooy openhartig en oprecht antwoord geeft op de vragen van haar dochter, wordt wel duidelijk dat haar emoties gereserveerd blijven voor de camera.

Credits

Producent(en) Frank van den Engel
Productiebedrijf Zeppers Film & TV
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland