Mijn bijzonder rare week met Tess

Steven Wouterlood Speelfilm - 2019 - 84 min.
Alle leeftijden

Gouden Kalf-nominatie

Beste Film Piet-Harm SterkJoram Willink

Beste Scenario

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Zomers jeugddrama over de grote zaken van het leven (zoals de liefde en de dood), maar toch luchtig en zomers, met de Wadden als fotogenieke setting. De film maakte een triomftocht langs internationale jeugdfilmfestivals - en terecht.

Op de eerste vakantiedag op Terschelling ontmoet Sam het eigenaardige meisje Tess. Zij draagt een groot geheim met zich mee. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen. Want ook al was hij net bezig met een ‘alleenheidstraining’, het avontuur roept! Deze film, gebaseerd op het boek van Anna Woltz, won internationaal al heel veel prijzen: van Berlijn en New York tot aan Noorwegen en Rusland toe.

Credits

Scenario Laura van Dijk
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Marcel Lenz
Guido Schwab
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Ostlicht Filmproduktion GmbH
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Kai Tebbel
Geluidsnabewerking
Olaf Mehl
Set geluid
Visual Effects
Automatik VFX
Muziek
Franziska Henke
Cast
Sonny van Utteren
Josephine Arendsen
Julian Ras
Tjebbo Gerritsma
Suzan Boogaerdt
Johannes Kienast
Terence Schreurs
Jennifer Hoffman
Hans Dagelet
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland