Mies en Lène en de bonbons

Otto van Neyenhoff Korte film - 1925 - 36 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Gespeelde opdrachtfilm uit 1925 van de Rotterdamse Ringers chocoladefabrieken toont de fabricage van bonbons en geeft tevens een kijkje in de klassemaatschappij van toen.

Zwart-wit reclamefilm uit 1925 van de Rotterdamse Ringers chocoladefabrieken die de fabricage van chocoladebonbons toont. Op een Rotterdamse tennisbaan krijgen Mies en Lène van vrienden bonbons van Ringers aangeboden. Dé manier om stiekem onbeperkt te kunnen smullen van die overheerlijke chocolade is een vakantiebaantje te nemen als inpakster bij de Ringers fabriek. Als Mies en Lene op de inpakafdeling werken krijgt tot hun grote schrik een van de tennisvrienden een rondleiding in de fabriek. Voor dames van hun stand een ernstige blamage! Middels deze excursie laat de film alle facetten van het productieproces zien, van het poetsen, sorteren en schillen van de cacaobonen tot het fraai verpakken van bonbons en chocolade. Onbedoeld geeft de dialoogloze film een opmerkelijk beeld van de sociale verhoudingen in de jaren 1920.

Credits

Productiebedrijf I.W.A. Film
Productieland(en)
Nederland