Michel, acteur verliest de woorden

Irma Wijsman, Patrick Minks Lange documentaire - 2018 - 84 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een acteur lijdt aan een vorm van progressieve afasie. Deze documentaire toont hoe hij samen met zijn vrouw, een van de regisseurs, met moed en humor de regie neemt over de dramatische wending in hun leven.

In 2014 wordt bij de Vlaamse acteur Michel Van Dousselaere een zeldzame vorm van progressieve afasie ontdekt: een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast. In deze documentaire is te zien hoe hij omgaat met het verlies van zijn woorden. Samen met zijn vrouw Irma Wijsman zoekt hij naar nieuwe manieren om zich uit te drukken, om scherp te blijven en om waardig afscheid te nemen van zijn leven als acteur. Door mee te kijken naar de gebeurtenissen in de eerste jaren na de diagnose, wordt zichtbaar hoezeer taal onze identiteit bepaalt.

Credits

Producent(en) Patrick Minks
Productiebedrijf Timecut Films
Coproducent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland