Mi Vida

Norbert ter Hall Speelfilm - 2019 - 88 min.
Alle leeftijden

Gouden Kalf-winnaar

Beste Costume Design Alette Kraan

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Loes Luca

Beste Film Maaike BenschopPetra Goedings

Beste Scenario Roos Ouwehand

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De Schiedamse kapster Lou droomt op haar oude dag van een bestaan in Spanje. Maar hoe moet het dan met haar kinderen en kleinkinderen? Ze komt voor een lastig dilemma te staan.

Kapster Lou (63) uit Schiedam droomt ervan in Spanje te wonen, maar met de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen gaat dat niet. Daarom houdt ze het eerst maar bij een cursus Spaans in het stadje Cádiz. Het bevalt daar echter zo goed, dat ze het plan opvat er een kapsalon te openen. Dat stuit op verzet bij haar kinderen, die haar egocentrisch vinden. Lou staat voor een dilemma: kiest ze voor zichzelf of haar familie?

Credits

Scenario Roos Ouwehand
Producent(en) Petra Goedings
Maaike Benschop
Productiebedrijf
Phanta Film
Coproducent(en)
Alvaro Alonso Gomez
Uitvoerend producent(en)
Han van der Werff
Ed Keij
Maik Rozer
Coproductiebedrijf
All Go Movies
Camera
Production Design
Mario Attard
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Paradiso Filmed Entertainment
Productieland(en)
Nederland, Spanje