MH17: Het verdriet van Nederland

Michiel van Erp Lange documentaire - 2015 - 71 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret van Nederland en zijn inwoners na de vliegtuigramp met de MH17 in juli 2014. De film volgt de nabestaanden van drie families, die verschillend afscheid nemen van hun geliefden.

Een portret van Nederland en zijn inwoners na de vliegtuigramp met de MH17, die plaatsvond op 17 juli 2014 en 298 mensen (onder wie 196 met de Nederlandse nationaliteit) het leven kostte. De documentaire wil een gezicht geven aan de mensen die geconfronteerd werden met deze ramp en een beeld geven van het collectieve verdriet dat Nederland overviel. Van Erp volgt de nabestaanden van drie families, die elk op een verschillende manier afscheid nemen van hun geliefden. De ingetogen film gaat niet alleen over rouw, maar ook over veerkracht.

Credits

Regie Michiel van Erp
Producent(en) Monique Busman
Productiebedrijf De Familie Film & TV
Uitvoerend producent(en)
Research
Manon van der Sluijs
Iris Kleinsman
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland