Met grote blijdschap

Lodewijk Crijns Speelfilm - 2001 - 90 min.
Angst
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Scenario Lodewijk CrijnsKim van Kooten

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Speelfilm Jeroen BekerFrans van Gestel

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Psychologische thriller waarin Luc erachter komt waarom zijn sinds vijftien jaar spoorloos verdwenen broer Ad (Jack Wouterse) in de Belgische Ardennen een kluizenaarsbestaan leidt.

Psychologische thriller waarin de maatschappelijk geslaagde Luc Sipkes onverwacht ontdekt dat zijn sinds vijftien jaars spoorloos verdwenen broer Ad in de Belgische Ardennen een kluizenaarsbestaan leidt. Samen met zijn hoogzwangere vrouw Mieke zoekt Luc zijn sober levende broer op. Hij woont samen met Lucs ex-vriendin Els en beiden maken een gespannen indruk. Om achter de ware toedracht van Ads verdwijning te komen besluit Luc langer te blijven. Uit de illegale jeneverstokerij van zijn broer komen vreemde geluiden en Luc gaat op onderzoek uit. Een schokkend en tragisch familiegeheim wordt blootgelegd. Met grote blijdschap maakt deel uit van een reeks films die is geproduceerd in het kader van het project No More Heroes, een initiatief dat jonge getalenteerde schrijvers en filmmakers de kans geeft een speelfilm te realiseren.

Credits

Productiebedrijf
Motel Films
Camera
Joost van Gelder
Production Design
Montage
Menno Boerema
Geluidsnabewerking
Mixage
Wim Post
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland