Meet Jimmy

David-Jan Bronsgeest Korte film - 2018 - 7 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wat The Ring voor VHS-tapes en Unfriended voor sociale media was, doet Meet Jimmy met podcasts: ernaar luisteren doe je met gevaar voor eigen leven. 

Een podcast is een beetje als luistervinken naar het gesprek van een ander. Maar stel je nu eens voor dat de personen in de podcast jou ook kunnen horen? In deze korte thriller geniet Jennifer, terwijl ze een wasje draait, van haar podcast over een illustere seriemoordenaar. Maar langzamerhand begint het bij haar te dagen dat er ook naar háár geluisterd wordt. Is de moordlustige Jimmy aan de andere kant van de uitzending? En hoe serieus moet Jennifer de vooraf verkondigde regel nemen dat de moordenaar zich aan je zal tonen, zodra je stopt met luisteren?

Credits

Scenario Tim Koomen
Producent(en) Tim Koomen
Productiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
The Compound
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland