Maybe Sweden

Margien Rogaar Speelfilm - 2006 - 80 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Speelfilm over vijf boekenwurmen op leesvakantie die een gestrande bootvluchteling in hun tuin vinden. Hij is niet alleen en al gauw verandert de oase van rust in een hulppost. Niet tot ieders genoegen.

Regisseur Margien Rogaar ontwikkelde het scenario van Maybe Sweden samen met theatercollectief Wunderbaum, dat ook de vijf hoofdrollen vervult. Elementen van hun voorstelling Welcome in my Backyard, over een groep idealisten die uitgeprocedeerde asielzoekers opvangt in de achtertuin, komen terug in deze speelfilm over vijf boekenwurmen op leesvakantie in een prachtig landhuis ergens in Zuid-Europa. Aan het zwembad, in de hangmat en zelfs bij het kampvuur zitten ze met hun neus in de boeken. Of ze discussieren over literatuur. Dat verandert als ze 's nachts een slapende Ghanees in de tuin vinden. De wat muizige Mira bekommert zich om zijn zieke moeder en al gauw ook om andere gestrande bootvluchtelingen. De oase van rust verandert in een hulppost, niet tot ieders genoegen. Onschuldig botsingen - moet de Ghanees Michel Houellebecq lezen om Europa beter te begrijpen? - lopen steeds meer uit de hand, tot de idylle uiteenvalt.

Credits

Producent(en) Ruud van der Heyde
Productiebedrijf Noa Entertainment BV
Zoo Pictures
Productiehuis Rotterdam
Camera
Production Design
Maarten van Otterdijk
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland