Martijn en de magiër

Karst van der Meulen Speelfilm - 1979 - 98 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Jeugdfilm waarin de fantasierijke Martijn en zijn opa de hoofdrol krijgen in een sprookjesfilm. Martijn ontmoet ook Michiel, die in de ban is van een mysterieuze oosterse magiër.

Jeugdfilm over de fantasierijke Martijn, die weinig aandacht krijgt van zijn drukke ouders. Zijn opa begrijpt hem en luistert naar zijn verhalen. Als er tijdens de zomervakantie een filmploeg in zijn woonplaats neerstrijkt om een sprookjesfilm op te nemen, krijgt Martijn de hoofdrol en opa krijgt de rol van tovenaar. Martijn ontmoet in deze periode ook Michiel, die in de ban is van een mysterieuze oosterse magiër.

Credits

Scenario Karst van der Meulen
Piet Geelhoed
Producent(en) Karst van der Meulen
Productiebedrijf
Castor Films
Camera
Jan Otte
Production Design
Gert Duijker
Montage
Set geluid
Boy van Hattum
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland