Marionette

Elbert van Strien Speelfilm - 2020 - 111 min.
Vanaf 12 jaar
Angst
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Production Design

Gouden Kalf-nominatie

Beste Regie Elbert van Strien

Beste Sound Design Marco Vermaas

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Duistere psychologische thriller waarin een Amerikaanse kinderpsychiater haar grip op de realiteit verliest als een geheimzinnig, tienjarig patiëntje beweert dat hij haar toekomst kan sturen.

De Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter verhuist naar Schotland om een nieuw leven te beginnen. Een van haar nieuwe patiënten in het behandelcentrum is de tienjarige Manny. Hij is een gesloten en geheimzinnig kind dat tekeningen maakt van traumatische gebeurtenissen en hij beweert dat hij de toekomst van zijn behandelaar kan sturen. Als zijn duistere tekeningen inderdaad lijken uit te komen, begint Marianne in deze Engelstalige psychologische thriller aan een obsessieve zoektocht. Haar leven dreigt daardoor compleet te ontsporen.

Tickets voor de NFF Pubiekspremière zijn beschikbaar via www.filmfestival.nl/festivalpremiere-marionette/

Credits

Productiebedrijf
Accento Films
BosBros
Coproducent(en)
Jani Thiltges
Arabella Page Croft
Coproductiebedrijf
Samsa Film
Black Camel Pictures
Camera
Production Design
Anne Winterink
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Visual Effects
Muziek
Cast
Thekla Reuten
Elijah Wolf
Emun Elliott
Bill Paterson
Peter Mullan
Sam Hazeldine
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland, Luxemburg